përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Lazarevska, Alma

.

lazarevska almaAlma Lazarevska u lind në vitin 1957 në Veles, Maqedoni, e u rrit në Sarajevë, ku jeton deri më sot dhe shkruan në gjuhën boshnjake. Ka studiuar në Sarajevë letërsi të krahasuar dhe shkenca teatrore dhe prej viteve 1980 punon si shkrimtare dhe publiciste. Deri tani prej saj janë përkthyer në gjermanisht Im Zeichen der Rose (2002) dhe Tod im Museum für Moderne Kunst (2012) (të dyja kanë dalë pranë shtëpisë botuese “Drava”, Klagenfurt).

partner projektesh

traduki partners 2014 d