përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Karanović, Zvonko

.

karanovic zvonkoZvonko Karanović u lind në vitin 1959 në Niš, Serbi dhe sot jeton në Beograd. Është shkrimtar dhe prozator. Ka studiuar për inxhinieri makinash, ka punuar si gazetar, si redaktor, si DJ dhe si organizator koncertesh dhe, për 13 vjet radhazi, ka qenë pronar i një dyqani për muzikë. Poezia e tij është përkthyer në dhjetë gjuhë evropiane dhe përfaqësohet edhe në antologjinë “New European Poets” (SHBA, Minnesota, 2008).
Që nga viti 1990 ka botuar dhjetë vëllime me poezi dhe tre romane.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d