përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Karanović, Zvonko

.

karanovic zvonkoZvonko Karanović u lind në vitin 1959 në Niš, Serbi dhe sot jeton në Beograd. Është shkrimtar dhe prozator. Ka studiuar për inxhinieri makinash, ka punuar si gazetar, si redaktor, si DJ dhe si organizator koncertesh dhe, për 13 vjet radhazi, ka qenë pronar i një dyqani për muzikë. Poezia e tij është përkthyer në dhjetë gjuhë evropiane dhe përfaqësohet edhe në antologjinë “New European Poets” (SHBA, Minnesota, 2008).
Që nga viti 1990 ka botuar dhjetë vëllime me poezi dhe tre romane.

partner projektesh

traduki partners 2014 d