përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Filkova, Fedia

.

filkova fediaFedia Filkova u lind në vitin 1950 në Jablanica, Bullgari. Pas studimit të gjermanistikës në Sofje punoi si lektore pranë botimeve “Narodna Kultura” (1982-1992), si këshilltare e Presidentit të Bullgarisë për çështje të jashtme (1997-2002) dhe si atashe kulture në ambasadat e Bullgarisë në Vjenë (1992-1995) dhe Berlin (2005-2008). Ka përkthyer shumë vepra nga gjermanishtja në bullgarisht, ndër të tjera, nga Ingeborg Bachmann, Christa Wolf, Ilse Aichinger, Friederike Mayröcker, Ernst Jandl, Michael Ende, Novalis etj.). Në vitin 1995 u shpërblye me Çmimin Shtetëror të Austrisë për Përkthimin Letrar. Fedia Filkova ka publikuar deri tani gjashtë vëllime të vetat me poezi. Ajo jeton në Sofje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d