përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Tretner, Andreas

.

tretner andreasAndreas Tretner u lind në vitin 1959 në Gera, të Thüringenit dhe sot jeton në periferi të Berlinit. Ka kryer studimet për përkthyes në Leipzig, ka punuar si përkthyes në industri dhe si lektor shtëpie botuese, si redaktor dhe si docent për mediat. Përkthen libra prej vitit 1992, shumicën e të cilave prej rusishtes (p.sh. Viktor Pelewin, Vladimir Sorokin, Michail Schischkin, Pjotr Ilitschewski), nganjëherë edhe prej bullgarishtes (p.sh. Jordan Raditschkow, Peho Jaworow, Christo Karastojanow) dhe rrallë prej çekishtes (p.sh. Josef Škvorecký, Jáchym Topol).

partner projektesh

traduki partners 2014 d