përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Geschichte Jugoslawiens im 20. Jahrhundert

Calic, Marie-Janine.

370 calic geschichtePërse u shpërbë Jugosllavia? A mund të shmangej kjo shuarje e dhunshme? Përse mbijetoi kaq gjatë ky shtet heterogjen? Ky libër analizon se përse dhe në cilat rrethana u krijua Jugosllavia, çfarë e mbajti të bashkuar për mbi shtatëdhjetë vjet shtetin e përbërë prej shumë popujsh dhe përse më në fund u shpërbë me dhunë. Në fokus janë proceset e shndërrimeve fondamentale të nisura në krye të shekullit XX e që mbrujtën për shumë kohë ideologjitë, sistemet politike, marrëdhëniet socio-ekonomike si edhe mënyrën e jetesës në të gjithë Evropën, dhe që përgjatë shekullit XX e shndërruan Jugosllavinë nga një shoqëri agrare në një shoqëri moderne industriale.

Libri tematik Geschichte Jugoslawiens im 20. Jahrhundert [Histori e Jugosllavisë në shekullin XX] i Marie-Janine Calic-it ka dalë në serbisht (fragment), përkthyer nga  Vladimir Babić, nën titullin Историја Југославијe у 20. bеку, pranë botimeve Clio, Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d