përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Calic, Marie-Janine

.

calic marie janineMarie-Janine Calic u lind në vitin 1962 në Berlin. Në vitin 1992 mbrojti doktoratën në degën e historisë së Evropës Lindore në Universitetin "Ludwig Maximilian" të Mynihut. Paskëtaj dhe deri në vitin 2004 punoi si referente shkencore për botimet e Fondacionit "Wissenschaft und Politik" në Ebenhausen dhe në Berlin. Në vitin 1995 ka qenë këshilltare e të dërguarit të OKB-së për ish-Jugosllavinë në Zagreb dhe në vitet 1999-2002 këshilltare politike dhe koordinatore e posaçme e Paktit të Stabilitetit për Evropën Juglindore në Bruksel. Që nga viti 2004, Calic është profesore për historinë e Evropës Juglindore në Universitetin e Mynihut, prej vitit 2006 Visiting Pofessor pranë College of Europe në Natolin, dhe prej vitit 2010 Visiting Professor në Hochschule für Politik në Mynih..

partner projektesh

traduki partners 2014 d