përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Möderndorfer, Vinko

.

moederndorfer vinkoVinko Möderndorfer, i lindur në vitin 1958 në Celje, Slloveni, është shkrimtar, poet, dramaturg dhe regjisor filmi dhe teatri. Ka studiuar në Akademinë për Teatër, Radio, Film dhe Televizion në Lubjanë. Prej fillimit të viteve 1980 ka shkruar një numër të madh veprash me prozë, ese dhe drama, si edhe vëllime me poezi dhe libra për fëmijë. Në vitin 2000 u vlerësua me çmimin “Prešeren” për vëllimin e tij me tregime Nekatere ljubezni, në vitin 2003 me çmimin “Rožanc” për Gledališče v ogledalu..

partner projektesh

traduki partners 2014 d