përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

LICHTUNGEN 130 ‒ Das geteilte Belgrad

Z11 Lichtungen130“LICHTUNGEN” ‒ revistë për letërsi, art dhe kritikë ndaj kohës – del prej vitit 1979 në Graz dhe, për shkak të fokusimit të saj mbi një vend ose një qytet të botës, është bërë shumë e njohur gjatë viteve të fundit në Austri, Gjermani dhe në Evropën Juglindore. Revista ofron një përzierje interesante dhe të larmishme mes autorëve të letërsive të panjohura dhe autoreve dhe autorëve të njohur në nivel ndërkombëtar, artit të ri pamor dhe eseistikës cilësore.

Revista LICHTUNGEN 130/XXXIII. Jg./2012, Schwerpunkt: Das geteilte Belgrad. [Lichtungen 130, viti i 33-të i botimit/2012, Fokusi: Beogradi i ndarë], konceptuar dhe përzgjedhur nga Barbara Marković, ka dalë në gjermanisht pranë botimeve të rrethit letrar LICHTUNGEN, Graz. Përkthimi: Mascha Dabić.

partner projektesh

traduki partners 2014 d