përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Paković, Zlatko

.

pakovic zlatkoZlatko Paković, lindur në vitin 1968, është diplomuar në Fakultetin e Artit Dramatik në Beograd. Punon si shkrimtar dhe regjisor teatri. Në vitet 1990 ka punuar si regjisor nëpër teatro të Bullgarisë dhe Qipros, më pas ka punuar në Serbi, kryesisht për prodhimesh të pavarura. Drama kritiko-shoqërore e tij Ubiti Zorana Đinđića [Vrasja e Zoran Đindić-it] u shfaq për herë të parë në një ish-fabrikë të Novi Sadit dhe është një prej ngjarjeve kulturore më të rëndësishme dhe më subversive në rajon.

partner projektesh

traduki partners 2014 d