përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Basara, Svetislav

.

basara svetislavSvetislav Basara, lindur në vitin 1953 në Bajina Bašta, jo larg kufirit me Bosnjën, është një ndër autorët serbë më të suksesshëm dhe më në zë në nivel ndërkombëtar. Në vitin 1982 debutoi me Priče u nestajanju. Që atëherë ka shkruar mbi njëzet romane, tregime dhe shkrime kritike, që janë shpërblyer me çmime të rëndësishme letrare dhe janë përkthyer në shumë gjuhë. Romani i tij më i njohur Fama o Biciklistima, në vitin 2012 u krahasua nga kritika amerikane me veprat e Jorge Luis Borges-it, Thomas Pynchon-it dhe Umberto Eco-s. Basara jeton me të shoqen dhe dy fëmijë në Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d