përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Stojanović Pantović, Bojana

.

stojanovic pantovic bojanaBojana Stojanović Pantović, e lindur në vitin 1960, në Beograd, ka studiuar letërsi sllovene dhe letërsi të përgjithshme dhe të krahasuar, pranë Universitetit të Beogradit. Prej vitit 2004, ajo jep mësim si profesoreshë në departamentin e Komparatisikës së Fakultetit filozofik në Novi Sad. Vepra e saj përfshin një numër të madh tekstesh shkencore si edhe kritika, ese, poezi dhe prozë. Krahas veprave të saj shkencore dhe letrare, Bojana Stojanović-i përkthen nga sllovenishtja dhe anglishtja. Ndër përkthimet e saj gjenden vepra nga Bojan Grabovšek, Marko Juvan, Aleš Debeljak si dhe poezi angleze dhe irlandeze.

partner projektesh

traduki partners 2014 d