përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Letni čas

Šalamun, Tomaž.

346 salamun godisnje dobaNë këtë vëllim poetik Tomaž Šalamun-i e çon lexuesin drejt një bote tepër tërheqëse lojërash gjuhësore dhe kombinatorike, idesh brilante dhe hulumtimesh poetike.

Letni čas [Stinë] i Tomaž Šalamun-it ka dalë në serbishte (fragment), përkthyer nga Milan Đorđević-i, nën titullin Godišnje doba, pranë shtëpisë botuese Arhipelag, Beograd.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d