përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Djordjević, Milan

.

djordjevic milanMilan Đorđević u lind në vitin 1954. Është poet, prozator, eseist, romancier dhe përkthyes. Veprat e tij janë vlerësuar me shumë çmime, si "Borislav Pekić" (1998), "Vasko Popa" (2005), "Vladislav Petković Dis" (2007), "Branko Miljković" (2009) dhe "Desanka Maksimović" (2013). Disa shkrime i janë përkthyer në anglishte, gjermanishte, sllovakishte, rumanishte, hungarishte, portugalishte, polonishte, maqedonishte dhe sllovenishte. Krahas veprimtarisë si shkrimtar, Milan Đorđević-i bën edhe përkthime nga sllovenishtja dhe anglishtja. Për përkthimet e tij, Shoqata e Shkrimtarëve të Sllovenisë e nderoi në vitin 1989 me çmimin "Oton Župančić".

partner projektesh

traduki partners 2014 d