përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Đokić, Ana

.

djokic anaAna Đokić, e njohur edhe si Ana Đokić Pongrašić, u lind më 1965 në Beograd, Serbi. Ka studiuar filozofi dhe shkruan libra për fëmijë, radiodrama, pjesë teatrale, romane për të rinj, romane etj. Siç thotë vetë, asaj i pëlqen “të shkruajë gjithçka”. Vepra e saj u nderua në vitin 2002 me çmimin Mato Lovrak dhe në vitin 2006 me çmimin Marin Držić. Ana Đokić është, ndër të tjera, anëtare e Shoqatës së Shkrimtarëve të Kroacisë, e Shoqërisë Kroate për Artistët e Skenës, e Société des auteurs et compositeurs dramatiques (Paris/Bruksel/Montreal) dhe e shoqatës “Knjiga u centru”.

partner projektesh

traduki partners 2014 d