përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Evtimova, Dragana

.

evtimova draganaDragana Evtimova u lind më 1984 në Shkup. Studioi letërsi maqedonase dhe sllave në Shkup dhe gjuhë-letërsi sllovene në Shkup dhe Lubjanë. Punon si autore dhe përkthyese dhe organizon prezantime librash dhe aktivitete të tjera kulturore. I janë botuar, ndër të tjera, tre vëllime me poezi, një sërë recensionesh, esesh dhe artikujsh, si edhe shumë përkthime nga sllovenishtja, në të cilat, ndër të tjera, radhiten vepra nga Dušan Čater, Aleš Čar, Nataša Kramberger, Suzana Tratnik, Polona Glavan dhe Urška Krišelj Grubar. Poezitë e saj janë botuar në shumë vende të rajonit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d