përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Čater, Dušan

.

cater dusanDušan Čater u lind më 1968 në Celje dhe konsiderohet si një ndër shkrimtarët më të rëndësishëm bashkëkohorë të Sllovenisë. Studioi gazetari dhe sociologji në Universitetin e Lubjanës dhe punoi fillimisht në shtëpinë botuese Karantanija dhe si editorialist për revista të ndryshme. Prej vitit 1995 punon si shkrimtar i lirë. Shkrimet i janë botuar në të gjitha revistat e rëndësishme letrare të Sllovenisë. Krahas Flash Royal, Imitacija, Resnični umori, Patosi dhe Ata je spet pijan, ai ka botuar edhe disa libra për fëmijë dhe monografi për Marilyn Monroe, Madonna dhe Giacomo Casanova

partner projektesh

traduki partners 2014 d