përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Bouvier, Nicolas

.

bouvier nicolasNicolas Bouvier, i lindur më 1929 në Lancy, ishte një shkrimtar, fotograf dhe gazetar zviceran. Ai u bë i njohur sidomos për përshkrimet e udhëtimeve të tij që e bënë atë autor kult në këtë zhanër. Ndër të tjera ai pat udhëtuar nëpër Jugosllavi, Turqi, Pakistan, Afganistan dhe Japoni. Ndër librat e tij më të njohur janë L'Usage du Monde (1963), Chronique japonaise (1975) dhe Le poisson-scorpion (1981). Nicolas Bouvier vdiq më 1998 në Gjenevë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d