përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Boyadjieva, Valentina

.

boyadjieva valentinaValentina Boyadjieva, e lindur në Sofje, studioi gjuhë dhe letërsi turke në Universitetin e Sofjes. Punoi si gazetare në radio-televizionin shtetëror të Bullgarisë dhe prej shumë vitesh angazhohet brenda dhe jashtë vendit në mënyrë aktive për të drejtat e përkthyeseve dhe përkthyesve. Valentina Boyadjieva jep mësim në Universitetin e Sofjes dhe në Akademinë e Arteve të  Bukura. Veç kësaj ajo është redaktore në shtëpinë botuese Panorama Plus. Ndër mbi 100 titujt e përkthyer prej saj janë pjesë teatrore nga M. Yurcenar, disa libra të autorit udhëtar Nicolas Bouvier si edhe shumë libra për fëmijë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d