përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Andonovski, Venko

.

andonovski venkoVenko Andonovski u lind më 1964 në Kumanovë, Maqedoni. Studioi filologji në Shkup dhe Zagreb dhe sot jep mësim në Universitetin Shën Kiril dhe Metod në Shkup. Andonovski ka publikuar disa romane, pjesë teatrore dhe tekste shkencore dhe punon edhe si përkthyes dhe editorialist. Romani i tij  Папокот на светот [Kërthiza e botës], i cili është vlerësuar ndër të tjera edhe me çmimin ndërkombëtar Balkanika është cilësuar si bestselleri historik i letërsisë maqedonase. Andonovski është anëtar i Shoqatës së  Shkrimtarëve të Maqedonisë dhe i Qendrës P.E.N. në Maqedoni.  

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d