përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Bremer, Thomas

.

bremer thomasThomas Bremer u lind më 1957 në Essen. Studioi teologji katolike, sllavistikë dhe filologji klasike në Mynih, Mynster dhe Beograd dhe më 1990 mori titullin e doktorit të teologjisë. Prej vitit 1995 deri më 1999 ka qenë drejtor i Shoqatës Gjermane për Evropën Juglindore (DGO) në Berlin. Që nga viti 1999 e këtej jep mësim degët kishë lindore dhe teologji ekumenike në Fakultetin e Teologjisë Katolike të Universitetit të Mynsterit. Prej vitit 2003 deri në vitin 2005 ka qenë dekan i këtij fakulteti, prej marsit të vitit 2011 deri më shkurt 2012 bashkëpunëtor shkencor në kolegjin “Imre Kertész” të Universitetit “Friedrich Schiller” në Jena.

partner projektesh

traduki partners 2014 d