përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Han, Byung-Chul

.

han byung-chulByung-Chul Han u lind më 1959 në Seul, Kore e Jugut. Studioi filozofi, letërsi gjermane dhe teologji katolike në Freiburg im Bresgau dhe në Mynih. Më 1994 promovoi dhe më 2000 mori titullin e docentit universitar. Prej vitit 2010 deri më 2012 Byung-Chul Han ka qenë profesor filozofie në Hochschule für Gestaltung në Karlsruhe; që nga vitit 2012 e këtej është profesor për filozofi dhe shkenca kulturore në Universitetin e Arteve (UdK) Berlin. Deri më tani ka publikuar shumë libra, ndër to Heideggers Herz, Hyperkulturalität, Hegel und die Macht oder Im Schwarm. Ansichten des Digitalen. Për shkak të aktualitetit të temave të trajtuar prej tij ai konsiderohet si „filozofi i ditës“ (Die Welt).

partner projektesh

traduki partners 2014 d