përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Duve, Karen

.

duve karenKaren Duve u lind më 1961 në Hamburg. Më 1983 ajo e ndërpreu shkollën për inspektore tatimore dhe punoi për 13 vjet radhazi si taksiste në Hamburg. Më 1995 botoi tregimin e   parë, Im tiefen Schnee ein stilles Heim, më 1999 romani e parë Regenroman. Ndër librat më të famshëm të saj janë Dies ist kein Liebeslied (2002) dhe Taxi (2008). Është vlerësuar me shumë çmime. Karen Duve jeton sot në një fshat të vogël në afërsi të Dannenberg.

partner projektesh

traduki partners 2014 d