përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Broch, Hermann

.

broch herrmannHermann Broch, i lindur më 1886, u rrit në Vjenë. Për njëzet vjet me radhë ai drejtoi fabrikën e tekstilit të familjes së tij dhe në vitin 1927 filloi të jetojë si shkrimtar i lirë. Si hebre iu desh të arratisej nga Austria pas "Anschluss"-it të vitit 1938. U arratis në SHBA, ku fillimisht jetoi në Nju Jork. Në vitin 1942 vendbanimi i ri i rregullt i tij u bë Princeton, New Jersey. Më 1949 u shpërngul për në New Haven, Connecticut, ku kishte kontakte me Fakultetin e Universitetit Yale. Aty ai u bë lektor nderi në German Department. Hermann Broch vdiq më 1951 nga një infarkt në zemër.

partner projektesh

traduki partners 2014 d