përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Bukal, Snežana

.

bukal snezanaSnežana Bukal u lind më 1957 në Beograd. Qysh në moshën 17 vjeçare fitoi Çmimin e Tetorit të qytetit të Beogradit për dorëshkrimin e një përmbledhjeje poetike. Pas maturës studioi në Beograd letërsi të krahasuar dhe teori letërsie. Në vitin 1986 doli vëllimi me tregime të shkurtra Tamna strana, për të cilin ajo u shpërblye me Çmimin nxitës për veprën debutuese të vitit. Përveç punës së saj si shkrimtare, Snežana Bukal ka përkthyer edhe nga anglishtja dhe serbokroatishtja, ndër të tjera The Wrecker nga R.L. Stevenson dhe dy tregime të shkurtra nga The Dubliners të James Joyce-t. Më 1992 Snežana Bukal u largua nga vendi i saj dhe që atëherë jeton në Holandë, ku e vazhdon me shumë sukses veprimtarinë shkruese. 

partner projektesh

traduki partners 2014 d