përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Mayer-Kristić, Jana

.

mayer-kristic janaJana Mayer-Kristić, e lindur më 1971 në Hoyerswerda, studioi në Berlin, Moskë, Vjenë dhe Rjekë dhe më 1997 u diplomua në Universitetin Humboldt të Berlinit si përkthyese për rusisht dhe serbisht/kroatisht. Që atëherë ajo punon si përkthyese, kryesisht në Berlin, por ka jetuar dhe punuar për disa vjet në Sarajevë dhe Beograd. Përkthimet e saj letrare nga serbishtja, kroatishtja, bosnjishtja janë botuar në revista dhe përmbledhje të ndryshme. Ajo gjithashtu ka përkthyer disa radiodrama dhe skenarë. Së bashku me Angela Richter  ka përkthyer në gjermanisht Das Buch vom Bambus të Vladislav Bajac-it. Ka marrë pjesë edhe në përkthimin në serbisht të librit të Michael Martens-it, Heldensuche.

partner projektesh

traduki partners 2014 d