përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Vukićević, Danica

.

vukicevic danicaDanica Vukićević, e lindur më 1959 në Valjevo, studioi në Beograd letërsi të përgjithshme dhe më pas studime feministe në Fakultetin e Shkencave Politike. Shkruan poezi, prozë, ese dhe kritika letrare, jeton e punon si lektore në Beograd. Danica Vukićević ka publikuar disa vëllime me poezi dhe dy vëllime në prozë dhe ka marrë disa çmime për veprimtarinë e saj letrare. Poezitë e saj janë përkthyer në anglisht, spanjisht, polonisht, frëngjisht, maqedonisht, greqisht dhe gjermanisht.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d