përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Vukićević, Danica

.

vukicevic danicaDanica Vukićević, e lindur më 1959 në Valjevo, studioi në Beograd letërsi të përgjithshme dhe më pas studime feministe në Fakultetin e Shkencave Politike. Shkruan poezi, prozë, ese dhe kritika letrare, jeton e punon si lektore në Beograd. Danica Vukićević ka publikuar disa vëllime me poezi dhe dy vëllime në prozë dhe ka marrë disa çmime për veprimtarinë e saj letrare. Poezitë e saj janë përkthyer në anglisht, spanjisht, polonisht, frëngjisht, maqedonisht, greqisht dhe gjermanisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d