përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Schirrmacher, Frank

.

schirrmacher frankFrank Schirrmacher, i lindur më 1959, studioi në Heidelberg dhe Cambridge dhe mbrojti doktoratën në Siegen. Që prej vitit 1994 ka qenë botuesi i Frankfurter Allgemeine Zeitung. Më 2004 i shpalli luftë racizmit ndaj të moshuarve – për librin e tij Das Methusalem-Komplott u shpërblye ndër të tjera me çmimin “Corine” për libra tematikë, dhe u shpall Gazetar i Vitit 2004. Me Minimum më 2006 sërish solli një goditje publicistike duke përcaktuar temën e vitit. Më 2007 ishte gazetari i parë që u vlerësua me Jacob-Grimm-Preis Deutsche Sprache. Më 2009 pasoi Ludwig-Börne-Preis. Po këtë vit doli libri Payback dhe më 2013 Ego. Das Spiel des Lebens. Frank Schirrmacher vdiq më 12 qershor 2014 në Frankfurt mbi Main.

partner projektesh

traduki partners 2014 d