përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Richter, Jutta

.

richter juttaJutta Richter u lind më 1955. Pas një qëndrimi njëvjeçar në Detroit/SHBA publikoi – ende nxënëse – librin e saj të parë. Më pas studioi teologji, gjermanistikë dhe publicistikë në Münster. Prej vitit 1978 jeton si autore e lirë në kështjellën Westerwinkel në Münsterland. Është shpërblyer me shumë çmime për librat e saj, ndër të tjera në vitin 2001 me Çmimin Gjerman për Letërsi për të Rinj për Der Tag, als ich lernte, die Spinnen zu zähmen (2000) dhe më 2005 me Çmimin Katolik për Libra për të Rinj për Hechtsommer (2004).

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d