përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Şahighian, Alexandru Al.

.

sahighian alexandruAlexandru Al. Şahighian u lind në 1950 në Bukuresht, ku frekuentoi Shkollën Gjermane dhe studioi gjermanistikën. Qysh prej vitit 1990 ai është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Rumanisë/ Departamenti i Përkthyesve. Ai ka qenë redaktor i revistës Secolul 20 (1977 – 1994) dhe i edicionit rumun të Lettre Internationale (1994 – 2009) si dhe këshilltar teatri në Teatrin shtetëror hebre të Bukureshtit (2003 – 2014). Ai ka përkthyer ndër të tjera Herta Müller, Canetti, Nietzsche, Jean Améry dhe Günter Grass. Çmime: nominim në shortlist për çmimin e përkthyesve të Shoqatës së Shkrimtarëve të Rumanisë dhe të Industrisë rumune të librit (për Herta Müller dhe Günter Grass), Çmimi i përkthyesit i revistës Observator Cultural, 2013.

partner projektesh

traduki partners 2014 d