Shtyp

Ristović, Ana

.

ristovic anaAna Ristović, e lindur më 1972 në Beograd, ka studiuar letërsi të krahasuar në Fakultetin Filologjik. Ka publikuar një radhë vëllimesh me poezi, për të cilat është shpërblyer me çmime të njohura, ndër të tjera, me çmimin “Branko Miljković”, çmimin “Milica Stojadinović Srpkinja”, çmimin “Hubert Burda” dhe çmimin “Disova”. Poezitë e saj janë botuar në sllovakisht, sllovenisht, gjermanisht dhe hungarisht. Ana Ristović përkthen nga sllovenishtja, ndër përkthimet e saj numërohen vepra nga Drago Jančar, Jani Virk, Aleš Čar, Aleš Šteger, Dušan Čater, Suzana Tratnik, Miha Mazzini, Uroš Zupan, Goran Vojnović dhe Aleš Debeljak. Ajo jeton në Beograd dhe është anëtare e Shoqatës Letrare Serbe (SKD), të Qendrës serbe të P.E.N.-it, të Shoqatës serbe të përkthyesve letrarë dhe të Shoqatës së shkrimtarëve sllovenë.