përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Der kleine Ritter Trenk

Boie, Kirsten.

285 boie trenkLinde bujkrob, vdiqe bujkrob, mbete bujkrob tërë jetën – po, kështu sikur i thonë! Por a nuk është tmerrësisht e padrejtë që të gjithë bujqit u përkasin feudalëve të tyre dhe aspak vetes? Kështu mendon së paku Trenku, djali i një bujku. Ai do që dikur të jetojë më mirë se i ati, i cili sërish do të rrihet në kështjellë. Dhe kështu Trenku, me derrkucin e tij të kapur për rripi, shkojnë në qytet për të gjetur aty fatin e ri. Por me fatin nuk është aq e lehtë saç e kishte kujtuar Trenku – sa mirë që gjatë rrugës gjen vazhdimisht miq që e ndihmojnë!

Der kleine Ritter Trenk [Kalorësi i vogël Trenk] nga Kirsten Boie ka dalë në bullgarisht (fragment leximi) përkthyer nga Krasimira Petkova nën titullin Малкият рицар Тренк pranë botimeve EMAS, Sofje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d