përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Petkova, Krasimira

.

petkova krasimiraKrasimira Petkova  u lind më 1970 në Silistra (Bullgari), studioi elektroteknikë dhe mikroelektronikë në Sofje, ku jetonte dhe punonte deri më 2001. Prej vitit 2001 ajo jeton në Fürth (Gjermani) dhe punon si administratore rrjetesh dhe sistemesh kompjuterike. Në vitin 2006 Krasimira Petkova publikoi përkthimin e saj të parë letrar nga gjermanishtja në bullgarisht. Që atëherë ajo ka përkthyer disa vepra ndër to eine Woche voller Samstage e Paul Maarit dhe Der kleine Ritter Trenk e Kirsten Boies.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d