përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Pavlović, Miodrag

.

pavlovic miodragMiodrag Pavlović, i lindur më 1928 në Novi Sad, konsiderohet si përfaqësuesi më i rëndësishëm i poezisë së sotme serbe. Ai u rrit në Beograd dhe studioi atje mjekësi. Për një farë kohe punoi si mjek, pastaj si këshilltar teatri në Teatrin Kombëtar të Beogradit dhe si lektor në shtëpinë botuese Prosveta. Më 1952 debutoi me vëllimin legjendar 87 pesama [87 poezi], i cili e bëri të njohur si „modernistin“ radikal të poezisë jugosllave. Në vitin 2003 ai dhe përkthyesi i tij Peter Urban morën çmimin e Poezisë Evropiane të qytetit Münster. Miodrag Pavlović vdiq më 2014 në Tuttlingen, në jug të Gjermanisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d