përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Die Geister, die er rief. Eine neue Karl-Marx-Biografie

Hosfeld, Rolf.

329 hosfeld marxNë se nuk doni ta lexoni vetë Karl Marksin, por doni të dini se përse për ca kohë gati gjysma e botës ndoqi idetë e tij: ja ku mund të mësoni gjithçka për jetën e larmishme dhe veprën plot pasoja të filozofit nga Trieri. Një fantazmë përshkon Evropën: 20 vjet pas rënies së komunizmit dhe në kulmin e krizës së kapitalizmit idetë e Marksit, të paktën një pjesë e tyre, kanë ardhur prapë në modë. Njerzve u pëlqen t’i referohen të madhit të vjetër nga Trieri – megjithëse shpesh pa e njohur atë ose veprën e tij. Rolf Hosfeld hedh një vështrim të ri kritik e pa zbukurime mbi jetën e paqetë të Marksit.

Libri biografik Die Geister, die er rief. Eine neue Karl-Marx-Biografie [Fantazmat që ai thirri. Një jetëshkrim i ri i Karl Marksit] nga Rolf Hosfeld ka dalë në serbisht (fragment leximi) përkthyer nga Mirjana Avramović nën titullin Karl Marks. Biografija pranë Karpos, Loznica.

partner projektesh

traduki partners 2014 d