përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Avramović, Mirjana

.

avramovic mirjanaMirjana Avramović u lind më 1947. Studioi gjermanistikë në Universitetin e Beogradit. Pas përfundimit të studimeve punoi si përkthyese në departamentin e Tregtisë së Jashtme dhe paralelisht u morr me përkthime letrare. Prej vitit 2000 punon vetëm si përkthyese e lirë. Deri tani ka publikuar ndër të tjera përkthime nga Friedrich Nietzsche, Arthur Schopenhauer, Sigmund Freud, Meister Eckhart, Klaus-Jürgen Grün, Rüdiger Safranski, Peter Sloterdijk dhe Rolf Hosfeld. Veç kësaj ajo përkthen edhe dialogë filmash gjermanë për nëntituj në kinema dhe televizion. Ajo është anëtare e Shoqatës së Përkthyesve të Serbisë.  

partner projektesh

traduki partners 2014 d