përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Habermas, Jürgen

.

habermas_juergen
© Isolde Ohlbaum
Jürgen Habermas lindi më 18 qershor 1929 në Düsseldorf. Studioi prej vitit 1949 deri më 1954 në Göttingen, Zyrih dhe Bonn lëndët e filozofisë, historisë, psikologjisë, letërsisë gjermane dhe ekonomisë. Ka dhënë mësim ndër të tjera në universitetet Heidelberg dhe Frankfurt si dhe në University of California në Berkeley. Ka marrë një numër doktoratash honoris causa dhe çmime. Më 2001 mori çmimin e Paqes së Libërshpërndarësve Gjermanë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d