përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Melnicu, Roxana

.

melnicu roxanaRoxana Melnicu u lind më 1973 në Rumani. Studioi psikologji në Bukuresht si dhe psikanalizë dhe psikopatologji në Paris. Ka përkthyer nga gjermanishtja vepra psikologjike, ndër të tjera nga Sigmund Freud, Gottfried Fischer, Peter Riedesser, Wolfgang Mertens, Fritz Riemann dhe Ralf Vogel dhe tekste filozofike nga Josef Pieper, Anselm Grün, Otto Weininger dhe Günther Anders. Ka përkthyer edhe nga anglishtja, ndër të tjera vepra nga John S. Kafka, Shere Hite, Philip Zimbardo, Paul Martin, Cordelia Fine dhe Patricia Pearson. Roxana Melnicu është autore e një vepre për Leonardo da Vincin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d