përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Anders, Günther

.

anders guentherGünther Anders u lind më 1902 si Günther Siegmund Stern në Breslau (Wrocław). Studioi filozofi te Cassirer, Heidegger dhe Husserl. Tmerret e Luftës së Parë Botërore e kthyen shumë shpejt në pacifist. Në vitin 1917 ishte njëri nga themeluesit e „Europa Unita“, një lidhje për një Europë të Bashkuar. Në vitin 1933 u arratis në Paris dhe Nju Jork për shkak të nazistëve dhe u kthye në Vjenë në vitin 1950. Vepra kryesore social-kritike e tij „Die Antiquiertheit des Menschen“ ka si temë shkatërrimin e njeriut nëpërmjet teknikës dhe fuqisë atomike. Për shkak të angazhimit të tij ai ka qenë një nga personalitetet më të rëndësishme të lëvizjes pacifiste antiatomike. Günther Anders vdiq më 1992 në Vjenë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d