përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Uršič, Anja

.

ursic anjaAnja (Marija Ana) Uršič u lind më 1935 në Krško (Slloveni). Gjermanishten e mësoi që në shkollën fillore, në Rassach të Austrisë. Në vitin 1961 përfundoi studimet për arkeologji në Universitetin e Lubjanës, më pas punoi në bibliotekën dhe galerinë e Krškos dhe për 23 vjet radhazi në Shoqatën e Shkrimtarëve të Sllovenisë. Anja Uršić ka përkthyer një sërë librash si dhe artikujsh për revista letrare dhe emisione radiofonike nga gjermanishtja në sllovenisht, ndër to edhe vepra nga Ingeborg Bachmann, Uwe Johnson, Christa Wolf, Erwin Ringel, Adolf Muschg, Erica Pedretti dhe Brigitte Kronauer.

partner projektesh

traduki partners 2014 d