përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Nikolaidis, Andrej

.

nikolaidis andrejAndrej Nikolaidis, lindur më 1974, u rrit në një familje malezezo-greke në Sarajevë. Ai jeton dhe punon në Mal të Zi si shkrimtar dhe publicist i lirë. Nikolaidis është i njohur për reportazhet e tij të pamëshirshme kundër luftës dhe për angazhimin e tij pa kushte kundër nacionalizmit dhe për të drejtat e njeriut dhe konsiderohet si një nga intelektualët më me ndikim në rajon. Krahas kolumnave të shumta ai ka publikuar disa romane dhe një vëllim me tregime. Për romanin Sin më 2011 ai u shpërblye me çmimin e Bashkimit Evropian për letërsi.

partner projektesh

traduki partners 2014 d