përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Hilbig, Wolfgang

.

hilbig wolfgangWolfgang Hilbig, lindur më 1941 në Meuselwitz pranë Lajpcigut, u shpërngul në vitin 1985 nga RDGJ-ja në Republikën Federale të Gjermanisë. Ka marrë një sërë çmimesh letrare, ndër të tjera çmimin “Georg Büchner”, çmimin “Ingeborg Bachmann”, çmimin e Bremenit për Letërsi, çmimin e Berlinit për Letërsi, çmimin e landit Brandenburg për Letërsi, çmimin Lessing, çmimin Fontane, çmimin e kronistit të qytetit në Frankfurt-Bergen-Enkheim, çmimin “Peter Huchel“ dhe çmimin “Erwin Strittmatter”. Wolfgang Hilbig vdiq më 2007 në Berlin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d