përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Čolović, Ivan

.

colovic ivanIvan Čolović u lind më 1938 në Beograd. Etnologu – deri më 2002 bashkëpunëtor i Institutit për Etnologji në Akademinë e Shkencave të Serbisë – është autor i shumë trajtesave për etnologjinë, antropologjinë, antropologjinë kulturore dhe simbolikën politike, një pjesë e të cilave janë përkthyer në gjuhë të tjera. Më 1992 ka qenë anëtar themelues dhe zëvendëskryetar i „Shoqatës së intelektualëve të pavarur – Qarku i Beogradit“. Ivan Čolović u shpërblye në vitin 2000 me çmimin Herder dhe më 2001 me Urdhrin e Legjionit të Nderit të Francës. Në vitin 2010, Universiteti i Varshavës i dhuroi titullin "Doktor Nderi" dhe në vitin 2013 iu dha medalja "Konstantin Jireček" për arritje të veçanta në fushën e studimeve të Evropës Juglindore.

partner projektesh

traduki partners 2014 d