përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Von Hegel zu Nietzsche. Der revolutionäre Bruch im Denken des 19. Jahrhunderts.

Löwith, Karl.

307 loewith von hegelKy studim i avancuar për historinë e mendimit gjerman në shekullin e 19-të përpiqet të kuptojë fatin e mendimit hegelian: rikrijimin dhe përmbysjen e filozofisë së mendimit absolut nga Marksi dhe Kierkegaardi, transformimin e mendimit historik në dëshirën për përjetësi te Nietzsche. Edicioni i parë u botua më 1941 në Nju Jork.

Libri tematik Von Hegel zu Nietzsche. Der revolutionäre Bruch im Denken des 19. Jahrhunderts [Nga Hegeli te Nietzsche. Thyerja revolucionare në mendimin e shekullit 19-të] nga Karl Löwith ka dalë në rumanisht (sprovë për lexim) përkthyer nga Maria-Magdalena Anghelescu nën titullin De la Hegel la Nietzsche. Ruptura revoluţionară în gândirea secolului al nouăsprezecelea pranë botimeve Editura Tact, Cluj-Napoca.

partner projektesh

traduki partners 2014 d