përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Beqiri, Shaip

.

beqiri shaipShaip Beqiri u lind më 1954 në Gllamnik të Kosovës. Studioi gjuhë dhe letërsi shqipe në Universitetin e Prishtinës dhe punoi më pas për disa vjet si mësues dhe redaktor kulture. Prej vitit 1995 jeton si poet dhe gazetar kulture në Zvicër, prej vitit 2003 është anëtar i Shoqatës „Autore dhe autorë të Zvicrës“ (AdS).

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d