përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Haushofer, Marlen

.

haushofer marlen© privatMarlen Haushofer u lind më 1920 si Marie Helene Frauendorfer në Frauenstein, Austri e Epërme. Më 1946 ajo botoi tekstin e saj të parë. Ajo dhe Ingeborg Bachmann konsiderohen sot si pararendëse të letërsisë femërore moderne. Marlen Haushofer është nderuar me një sërë çmimesh letrare, si çmimin “Arthur Schnitzler”, dy herë me Çmimin e qytetit të Vjenës për Letërsinë për Fëmijë, dhe dy herë me Çmimin nxitës shtetëror për letërsi. Ajo vdiq më 1970 në Vjenë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d