përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Corpo stellare

Pusterla, Fabio.

302 pusterla corpo stellareNjë vëllim poetik me poezi për botën parahistorike. Duke përshkuar rrugën e historisë së evolucionit Fabio Pusterla shkruan për trashëgimitë gjeologjike dhe historiko-kulturore, për njeriun e Piltdownit dhe për shumë kafshë, si zogu dodo që nuk fluturon dot ose dasipodidi.

Corpo stellare [Trup qiellor] i Fabio Pusterlas ka dalë në serbisht (sprovë për lexim) përkthyer nga Dejan Ilić nën titullin Звезданотело pranë botimeve Narodna biblioteka "Stefan Prvovenčani", Kraljevo.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d