përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Pusterla, Fabio

.

pusterla fabio by albus severus© albus severusFabio Pusterla u lind më 1957 në Mendrisio (Zvicër). Ai jeton në Italinë e Veriut dhe jep mësim italisht dhe letërsi në universitetin dhe në një gjimnaz të Luganos. Ka publikuar shumë vëllime me poezi, për të cilat është shpërblyer me çmime prestigjioze zvicerane, me çmimin “Schiller” dhe me çmimin “Gottfried Keller”. Krahas poezive ai boton edhe ese, si edhe përkthen poezi bashkëkohore nga frëngjishtja dhe portugalishtja. Një pjesë të madhe të përkthimeve të tij e përbëjnë veprat e Philippe Jaccottet.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d