përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Grigore, Monica Livia

.

grigore monica liviaMonica Livia Grigore u lind më 1971 në Bukuresht (Rumani). Si fëmijë dygjuhësh, ajo pati shumë herët kontakt me gjuhën gjermane, veç kësaj e studioi atë në shkollë. Ka studiuar në Universitetin Politeknik të Bukureshtit dhe ka dhënë mësim gjermanisht në një gjimnaz. Që prej vitit 2002 punon si përkthyese e lirë. Nga gjermanishtja ajo ka përkthyer disa libra nga fusha të ndryshme, ndër të tjera Die dichtende Königin Carmen Sylva. Literatur im Dienst der Krone nga Silvia Irina Zimmermann, Tschick nga Wolfgang Herrndorf, Der Hals der Giraffe nga Judith Schalansky, In Wahrheit wird viel mehr gelogen nga Kerstin Gier, libra për fëmijë – Das Handbuch für Prinzessinnen nga Hilke Rosenboom, seritë e Pixi-t, Pixi Wissen etj.

partner projektesh

traduki partners 2014 d